NorgesFiskarlag

30.07.14

Meld tap av redskaper

Glemt å varsle? Gjør det nå!

Meld tap av redskaper

Fra slutten av august skal Fiskeridirektoratet i om lag 40 døgn gjennomføre det årlige opprenskingstoktet etter tapte fiskeredskaper. Direktoratet ber om at tap av bruk som ikke er varslet, rapporteres snarest og senest 10. august.

29.07.14

Aktuelle seminar på messa

Nor-Fishing 19.-22. august

Aktuelle seminar på messa

Fiskerimessa i Trondheim åpner med dronning Sonja til stede tirsdag om tre uker og har i tillegg til utstillings- og messetilbudet også en rekke andre faste tilbud. Sjømatnæringen tilbyr og tilbys blant annet flere interessante seminarer under messedagene fra 19.-22. august. Leder Kjell Ingebrigtsen (bildet) i Fiskarlaget deltar, uten torsk, på messa.

28.07.14

Blåkveite del II

Drøyt 2 000 tonn igjen

Blåkveite del II

Andre periode i direktefisket etter blåkveite starter i dag mandag 28. juli. Det er avsatt 1 700 tonn i andre periode, og i tillegg er drøyt 600 tonn ikke oppfisket fra den første perioden. Det går nå mot refordeling.

29.07.14

Fant yttergrensene for makrellen

Flere gjennombrudd i forskningen

Fant yttergrensene for makrellen

For første gang har havforskerne klart å kartlegge grensene for makrellutbredelsen i nordlige farvann under det kombinerte makrell- og økosystemtoktet om sommeren. Det ble registrert mye makrell langt mot nord, samtidig som det var lite voksen sild å se, melder Havforskningsinstituttet.

28.07.14

Flere endringer for kongekrabbe

Reguleringene videreføres

Flere endringer for kongekrabbe

Reguleringene for fangst av kongekrabbe i det kvoteregulerte området øst for 26˚Ø er nå fastsatt og i all hovedsak videreføres fjorårets reguleringer, også garanterte fartøykvoter. Nytt av året er at fartøy i åpen gruppe må være minst seks meter og at det kreves sporing med AIS for alle fartøy.

25.07.14

Bekrefter mva-fritak

Ved omsetning av strukturkvoter

Bekrefter mva-fritak

Omsetning av strukturkvoter ER fritatt for merverdiavgift fastslår  Finansdepartementet. Strukturkvote omfattes av fritaksbestemmelsen uavhengig av om eventuell kondemnering av skip skjer på selger eller kjøpers hånd. Klagenemda for merverdiavgift må nå gjøre om flere vedtak.

Medlemsbladet Mea

 • Mea 2 - 2014

  Mea 2 - 2014

  I dette Mea setter vi et STORT spørsmålstegn ved Forsvarets planlegging for fremtiden. Det har tatt tiår å erstatte Sea King-redningshelikoptrene som kommer i ny versjon fra 2017. Nå viser det seg at NH90-helikoptrene som fra nyttår skal erstatte Lynx på Kystvakten IKKE har noe medisinsk basisutrustning.

  Fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen mener det er meningsløst å planlegge for fremtiden uten å utruste et helikopter med så mye som et Donald-plaster.

  Rekruttering og fremtid er tematikk for øvrig i årets Mea og vi tas med på en opplevelsesrik skoledag på autolinebåten «Koralen». To fremtidsfokuserte redere tar morgendagens arbeidstagere om bord.

  Fremtidige sjømatambassadører fra Namdalen presenteres elegant og innsiktsfullt av Trondheimsbiologen Kari H. Backe Andresen som tar ut sjømatengasjementet sitt overfor den oppvoksende slekt.

Fiskarlaget på Facebook