Fiskarlaget Nyheter

22.04.2015 12:40
Oma ny sildedirektør
Tiltrer 1. august
Oma ny sildedirektør
Paul Magnus Oma
Foto: Privat

Norges Sildesalgslag har ansatt Paul Magnus Oma som ny administrerende direktør etter Otto Gregussen som går til jobben som generalsekretær i Norges Fiskarlag.

Paul Magnus Oma (44) har fartstid både i Fiskeridirektoratet i Bergen, Nærings- og fiskeridepartementet og har i flere år vært tilknyttet den norske EU-delegasjonen som fiskeriråd.

Oma har de siste to årene jobbet som fagdirektør og seniorrådgiver i Nærings- og fiskeridepartementet i Oslo der han har jobbet både med økonomisk politikk og handelssaker angående sjømat.

Tidligere var han seniorrådgiver i utviklingsseksjonen i Fiskeridirektoratet, samt han i perioden 2006-2012 var fiskeriråd ved den norske EU-delegasjonen. Der jobbet han blant annet mye med kvoteforhandlinger.

Styreleder i Sildelaget, Jonny Garvik, er fornøyd med at ny direktør er på plass.

- Paul har mye erfaring han tar med seg inn i jobben, både fra den faglige delen og den mer politiske. Sammen med den kompetansen som allerede er hos Sildelagets ansatte og blant Sildelagets eiere og styre ser vi frem til å møte de utfordringer som ligger i nærmeste fremtid og være med på å utvikle denne næringen enda mer, sier Garvik til sildelagets nettsted.

Paul Oma tiltrer stillingen den 1. august.