Fiskarlaget Nyheter

08.11.2017 08:35
Suksess på Nordmøre
Fornøyde studenter
Suksess på Nordmøre
Klippfiskkjerringa i Kristiansund smiler om kapp med deltagere og Sett Sjøbeins stab under årets andre bootcamp-arrangement.
Foto: Sett Sjøbein

20 engasjerte og nysgjerrige studenter fra hele landet er meget godt fornøyd etter å ha vært en ukes tid på Nordmøre for å lære mer om sjømatnæringen. Studentene har deltatt på Sett Sjøbeins andre bootcamp for året.

Formålet med bootcampene er å danne en kunnskapsbro mellom studenter og sjømatnæringen. Studenter fra hele landet kunne søke om å delta, men søkerne fikk ikke vite noe på forhand om hvor de skulle eller hvilke bedrifter de får besøke.

Deltagerne er topp motiverte studenter som har satt av en uke av sin ordinære studietid til kun å lære om sjømatnæringen, skriver Sett sjøbein i en pressemelding etter arrangementet.

Studentene bak «ProTunicate» gikk av med seieren i Marin student bootcamp Havbruk 2017. Både vinnerbidraget og de andre bidragene fikk svært god mottagelse fra en fullsatt sal med nær 250 deltagere fra sjømatnæringen på Produktivitetskonferansen i regi av Kontali Analyse AS i Kristiansund.

Sett Sjøbein fremhever også Kristiansund som et flott utgangspunkt for en slik bootcamp, med marine miljøer og bedrifter i byen, samt at det med miljø både på Averøya og Smøla var lett å sette sammen et spennende program for studentene.

Sett Sjøbein har også hatt med to personer fra det Islandske selskapet Icelandic Startups som gir studentene veiledning i det å tenke nytt og kreativt knyttet mot tema de selv ikke har primærkunnskap om.

Marin student bootcamp ble holdt for andre gang i år av rekrutteringsprosjektet på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet.

Les også om årets første bootcamp som ble holdt på Sunnmøre i august, der vinnergruppen utviklet et konsept for økt makrellkonsum.