Fiskarlaget Nyheter

16.03.2018 09:15
Medalje til Halstensen
Kongens fortjenstmedalje
Medalje til Halstensen
Inge Halstensen har hatt et omfattende virke for fiskerne, også på den politiske arenaen. Her sammen med generalsekretær i Fiskarlaget Otto Gregussen og tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Fiskerinestor Inge Halstensen fikk tordag kveld tildelt Kongens fortjenestemedalje for sitt omfattende arbeid i og for norsk fiskerinæring, melder avisa Marsteinen.

Utenom arbeidet for Norge i fiskeriforhandlinger og organisasjonsarbeid i næringa ble det under utdelingen også trukket frem at Inge Halstensen har gjort et omfattende arbeid i og for lokalsamfunnet på hjemstedet Bekkjarvik.

Forslagsstiller Solveig Salthella snakket under tildelingen om det gode arbeidet Halstensen har gjort for lokalsamfunnet og da han var lærer på ungdomskulen på Selbjørn.

– Dottera vår Jorunn har gått på mange skular, to universitet og seier oppriktig at ho aldri har hatt betre lærar enn deg, Inge, sa Solveig Salthella ifølge Marsteinen.

Halstensen selv understreket at halvparten av prisen må gå til ektefelle Eli.

Inge Halstensen er som følge av sitt omfattende arbeid for norske fiskere og næringen i sin helhet naturlig nok allerede utnevnt til æresmedlem i Norges Fiskarlag. Denne hederen ble han tildelt under landsmøtet i Fiskarlaget i 2013.