Fiskarlaget Nyheter

07.12.2018 08:50
Verv ditt mannskap!
Utfordrer båteierne
Verv ditt mannskap!
Tar du som båteier Fiskarlagets utfordring?
Ill: Fiskarlaget

Fiskarlaget utfordrer nå alle våre båteiermedlemmer til å bidra til å verve sine mannskap til organisasjonen. – Jeg har stor sans for det å være en aktiv reder, sier landsstyremedlem Geir-Magne Røys, som selv har vervet sitt mannskap.

Norges Fiskarlag har som formål å samle alle fiskere, både mannskap og båteiere under samme paraply. I vår julekampanje utfordrer vi nå våre fartøymedlemmer til å gå i dialog med mannskapene sine om medlemskap.

Har vervet

Landsstyremedlem Geir-Magne Røys har for sin del allerede fulgt denne oppfordringen. På telefon fra Buagrunnen bekrefter båteieren fra Bremanger at han ikke lenger er i målgruppen for utfordringen.

– Både Lars Mindor Nesje og jeg har som eiere av «Linebas» utfordret og vervet vårt mannskap og formidlet fordelene med å være organisert i Fiskarlaget. Vi prater mye om betydningen og effekten av at vi både som eiere og mannskap kan være med i samme organisasjon som fremmer våre felles saker, sier han.

Fordel av å være aktiv

Røys sier han nok har en fordel av å sitte i Landsstyret.

– Ja, det tror jeg. Det er klart at jeg da kommer tett på de største sakene. Samtidig ønsker jeg å være en tydelig og aktiv tillitsvalgt for Fiskarlaget, og ønsker samme organisasjonstrygghet for mannskapet mitt som jeg selv har, sier Geir-Magne Røys. Han mener det er mulig å være godt oppdatert på det som rører seg i organisasjonen gjennom nettsiden, ukentlig nyhetsbrev og sosiale medier.

Han påpeker at han i noen tilfeller har hatt kontakt med fiskere som ikke vil melde seg inn av frykt for å måtte påta seg verv.

– Frykten er ubegrunnet, mener Røys. Det er lov å si nei om man får spørsmålet og ikke ønsker å påta seg tillitsverv.

Har ansvar

Geir-Magne Røys mener likevel han har minst ett forbedringspotensial som tillitsvalgt.

– Utvilsomt, sier han, og mener det påhviler ham som styremedlem et ekstra ansvar i det å gi tilbakemeldinger til mannskap og andre medlemmer fra styre og stell i organisasjonen.

– Jeg tror vi som båteiere må bli bedre på å få tydelig frem overfor våre ansatte hvilken betydning Fiskarlagets arbeid har for vår hverdag på havet. Røys viser til alt fra arbeid med reguleringer og forhandlinger, til myndighetskontakt og arbeid med sameksistens på havet.

– Dette er av de viktigste sakene organisasjonen arbeider med, og det har effekt både for båteier og mannskap. Derfor er det viktig å støtte opp om organisasjonen og være et aktivt og bevisst medlem, sier han.

Medlemsinfo og fakta

Medlemskapet i Norges Fiskarlag er personlig og årskontingenten er på 2560 kroner. Dette beløpet kan skrives av på skattemeldingen.

Sammen med fartøyavgiften fra båteier, er den personlige kontingenten det økonomiske grunnlaget for driften av organisasjonen. Som medlem i Norges Fiskarlag har du tilgang til Fiskarlagets advokat og jurist, og sammen med andre medlemsfordeler (link) så er et medlemskap i Norges Fiskarlag en lønnsom og rimelig investering for deg som yrkesfisker.

Vi oppfordrer alle om bord til å tegne medlemskap. Det kan du enten gjøre ved å gå inn på vår innmeldingsside (link) eller sende oss mannskapsliste på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom mannskapet gir sitt samtykke til en slik innmelding.

Snart juleferie

Skipper Røys har sendt oss dagferske bilder fra «Linebas» som for tiden drifter på Buagrunnen. Etter planen returnerer fartøyet til hjemmehavn 13. desember.

Geir-Magne Røys melder om bra fiske og gode priser fra sitt blandingsfikse med linebruket. Det blir mest hyse, og fangsten leveres inntil to ganger i uken på Romsdalskysten.

Bildetekst: På dekk – f.v: Ole Sigurd Strømmen, Jan Kolseth, Lars Mindor Nesje

Bildetekst: Geir-Magne Røys tar bildet med kollegene Ole Sigurd Strømmen og Jan Kolseth (bak).