Fiskarlaget Nyheter

26.04.2019 13:35
Tre ble æresmedlem
RS fikk gaven
Tre ble æresmedlem
F.v. Sammy Olsen, Jakob Magnar Jakobsen og Erling Skåtøy
Foto: Britt Sæle Instebø

Fiskarlaget Vest har utnevnt tre æresmedlemmer under årsmøtet i Stavanger. Og Norges Fiskarlag har donert 5 000 kroner til Redningsselskapet i forbindelse med 100-årsmarkeringen til Fiskarlaget Vest.

Fiskarlaget Vest ble i 1998 etablert da lagene i Rogaland og Hordaland slo seg sammen. Begge lagene ble stiftet hele 7 år før moderlaget så dagens lys i 1926.

Under 100-årsmarkeringen torsdag kveld ga leder Kjell Ingebrigtsen en konkret hilsen til jubilanten i form av Fiskarlagets våpenskjold, og for øvrig var det en annen viktig partner for fiskerne som fikk hovedgaven.

Kjell Ingebrigtsen viste til at Redningsselskapet gjør en utmerket jobb for fiskerne og han sa under tildelingen at han håpte forsamlingen syntes det var et fornuftig og kreativt grep å gi gaven på det viset. Han oppfordrer også andre til å gi denne typen nyttige gaver i slike anledninger.

Han sa at det det jo er en god tradisjon å ha med en gave, men det store spørsmålet er hva man gir en 100-åring, siden en hundreåring jo har det meste.

Til en humrende forsamling ved Radisson Blu i Stavanger fortalte Kjell Ingebrigtsen om NRK P1s Nitimen som for en tid tilbake ba lytterne om forslag til gave til de som har absolutt alt.

– Det var mange forslag, som: Bordbrikke eller musematte med personlig motiv, antibiotika, musikk eller bok, en globus, hjemmelagde marsipanfigurer dyppet i sjokolade, after eight og kondomer for å nevne noen av forslagene. Ingen av disse forslagene har vi brukt, la det være helt klart, sa lederen i Fiskarlaget i det han ba leder Kåre Heggebø komme frem og motta gaven og skjoldet.

Og bare så det er nevnt, gaven ble tatt godt imot under jubileumsmarkeringen.

Æresmedlemmer

I anledning 100-årsjubileet ble årsmøtet bedt om å innvotere hele tre æresmedlemmer. De tre er alle mangeårige tillitsmenn og kjente skikkelser, både regionalt og nasjonalt.

Sammy Olsen, Jakob Magnar Jakobsen og Erling Skåtøy har hver for seg en solid fartstid i organisasjonen, og de tre ble tildelt diplomer og stor takk for sitt omfattende virke under årsmøtet.