Fiskarlaget Nyheter

05.06.2014 22:00
Blir fylkesmann fra 2017
Elisabeth Aspaker utnevnt i dag
Blir fylkesmann fra 2017

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker er i statsråd utnevnt til ny fylkesmann i Troms. Hun vil tidligst kunne tiltre embetet som fylkesmann når inneværende stortingsperiode avsluttes høsten 2017.

- Med Elisabeth Aspaker som fylkesmann får vi på plass en dyktig kvinne med solid erfaring og god kjennskap til fylket, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Elisabeth Aspaker (51) har vært stortingsrepresentant siden 2005 og er innvalgt på Stortinget i inneværende periode. Hun ble ved regjeringsskiftet i oktober 2013 utnevnt som fiskeriminister.

Hun har hatt en rekke ulike verv, både innen politikk, organisasjonsliv og privat næringsliv. Aspaker var i en periode fylkesvaraordfører i Troms, og har både vært politisk rådgiver og statssekretær i tidligere regjeringer, heter det i en pressemelding fra kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Aspaker er utnevnt til fylkesmann i Troms for en åremålsperiode på seks år og vil altså tidligst kunne tiltre embetet når inneværende stortingsperiode avsluttes høsten 2017. Det bli utlyst vikariat som fylkesmann i Troms for perioden frem til Aspaker kan tiltre, melder departementet.