Fiskarlaget Nyheter

20.08.2014 00:00
Miljøpris til Nofir AS
Fiskeridirektoratets Miljøpris for
Miljøpris til Nofir AS
Daglig leder i Nofima AS Øistein Aleksandersen
Nofima as

Nofir AS driver et system for innsamling av kassert utstyr fra fiskeri- og havbruksnæringene. For dette ble de hedret med miljøpris under NorFishing 2014.

Siden 2007 har Fiskeridirektoratet delt ut denne prisen, som kan deles ut til enkeltpersoner, bedrifter eller organisasjoner som bidrar til å gjøre fiskeri- og havbruksnæringene mer bærekraftige.

Prisen skal synliggjøre innsats innen fiskeri og havbruk som har eller kan ha miljømessig gevinst og dermed bidra til økt bærekraft i fiskeri- og havbrukssektoren.

Prisen ble delt ut til daglig leder Øistein Aleksandersen i Nofir AS av fiskeriminister Elisabeth Aspaker og fiskeridirektør Liv Holmefjord på Nor-Fishing i Trondheim tirsdag.

Forurensende næring
Det er et velkjent problem at fiskerinæringen er en kilde til forurensning av forskjellig slag på havet og på kysten.

Årets vinner av Miljøprisen har gjennom flere år utviklet og etablert et system for å ta vare på og gjenvinne kasserte redskaper og utstyr fra fiskeri- og havbruksnæringen.

Det som før ofte havnet på havets bunn eller langs strendene våre blir nå i stor grad tatt vare på og gjenvunnet til nye produkt via Nofir AS.

«Vinn–vinn»
— Dette er et svært godt miljøtiltak, som også skaper arbeidsplasser både her i landet og i land med høy arbeidsledighet. Det er et godt eksempel på en såkalt «vinn–vinn situasjon»: Næringene blir kvitt et problem og problemet blir til nye produkt, sa fiskeridirektør Liv Holmefjord da prisen ble delt ut.

Nofir AS holder til i Bodø, men har etablert et landsdekkende system for innsamling av kassert utstyr.