Varsle om seismikkhendelser

–Vi ber våre medlemmer om å melde alle seismikkhendelser til Kystvakta, sier seniorrådgiver Elling Lorentsen i Fiskarlaget. En samarbeidsavtale mellom Fiskeridirektoratet, Kystvakta og Oljedirektoratet skal sikre at både fiskerikyndig og fiskere skal kunne få døgnkontinuerlig bistand fra myndighetene. Avtalen skal bidra til at det både ved hendelser og ved andre behov i forbindelse med seismiske undersøkelser skal gis bistand og kunne rapporteres til Kystvakta.

Det har i flere år vært hevdet fra fiskernes side at det er større konflikter mellom fiskeri og seismikk enn det som framkommer i media. I media kommer bare de «virkelige» konfliktene, mens alle de episodene hvor et fartøy må avbryte sitt fiske midlertidig som følge av at seismikk blir innsamlet, ikke registreres samlet. Dette skal avtalen bidra til å forbedre, men vi er da avhengig av at fiskerne følger dette opp ved å melde fra om disse hendelsene, sier Lorentsen. -Det er viktig at flest mulig benytter denne ordningen aktivt, oppfordrer Elling Lorentsen.

Vær nøye

Det det bes om informasjon om, er om hva som har skjedd og hvor, inkludert hvem som melder. Meld direkte til kystvakten ved å klikke deg inn i det elektroniske meldeskjemaet. Husk at alle punkt må fylles ut. Surveynavn og IMO-nr fås ved å kontakte fiskerikyndig på seismikkfartøyet.
Du kan også ta utskrift av skjemaet på papir eller lagre det til din PC og så fylle ut og selv sende inn via epost eller via telefon.

Melding kan også ringes eller sendes til Kystvaktsentralen:

Tel: 07611 / 76108060

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Personvern