fbpx

Fiskarlaget Nyheter

Skriv ut
09.01.2015 07:55
Rekeristmøte i Bergen
Fredag 9. januar
Rekeristmøte i Bergen
Assisterende generalsekretær Jan Birger Jørgensen møter deler av fagstaben til fiskeridirektøren i rekemøtet fredag.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Norges Fiskarlag møter i dag Fiskeridirektoratet om den omstridte sorteringsristen i rekefisket i sør. Møtet holdes i Bergen.

I møtet om sorteringsrist i rekefiske sør for 62°N er det i alt fire representanter fra Norges Fiskarlag som fredag skal drøfte situasjonen knyttet til innføringen av sorteringsrist i rekefisket.

Næringen har påpekt at den innførte sorteringsristen med en spilavstand på 19 mm fører til fangsttap av stor reke i enkelte områder/felt.

Deler av rekeflåten på Vestlandet har benyttet en sorteringsrist på 22 mm med god erfaring.

Assisterende generalsekretær Jan Birger Jørgensen sier han håper på en god og konstruktiv dialog med direktoratets representanter om dette spørsmålet slik at næringen sammen med direktoratet kan finne en omforent løsning/tiltak i denne saken. 

I møtet deltar også Britt Sæle Instebø fra Fiskarlaget Vest og de to næringsrepresentantene Frank Midtbø og August Fjeldskår.

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.