fbpx

Fiskarlaget Nyheter

Skriv ut
28.12.2018 09:00
Takket nei til ministerpost
Var NF-leder i 17 år
Takket nei til ministerpost
Johan J. Toft da han overtok ledervervet i Fiskarlaget fra Einar Andreassen i 1967.
Foto: Fiskarlagets arkiv

Johan J. Toft ville heller lede fiskerne enn å sitte som statsråd for fiskerne. Han takket derfor nei til tilbudet om en ministerpost. Les historien om mannen som gjennom 17 år ledet Norges Fiskarlag.

Det er Grete Annie Mikalsen fra Sømna i Nordland som har skrevet artikkelen du kan lese vedlagt denne saken. Artikkelen er skrevet for «Årboka for Helgeland», ei bok som gis ut hvert år av Helgeland Historielag.

Hun beskriver Johan J. Toft som fiskernes, kystbefolkningens og fiskerinæringens talsmann, med et så stort hjerte for fiskeren og organisasjonen at han altså også takket nei til en plass rundt kongens bord.

Norges Fiskarlag har bidratt med informasjon og bakgrunnsmateriale i arbeidet med artikkelen hennes, og vi får lov å gjengi artikkelen i sin helhet for våre lesere.

Grete Annie Mikalsen er til daglig ansatt ved Foretaksregisteret i Brønnøysund, hvor hun begynte å arbeide i 1988. Hun er styremedlem i Brønnøysund Historielag, medlem av redaksjonskomiteen for Sømna Årbok, styremedlem i Nordnorsk pensjonistskole (NNPS) og er også tillitsvalgt på arbeidsplassen.

Les artikkelen her: 

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.