Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
13.08.2018

Ny fiskeriminister

Geir-Inge Sivertsen (H)

Geir-Inge Sivertsen (H) er fredag utnevnt til ny fiskeriminister. Han har siden november i fjor vært statssekretær for næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

-Jeg vil gratulere Geir-Inge Sivertsen med den posisjonen som han er gitt tillit i. Han er et navn vi kjenner godt og har forventninger til, sier leder Kjell Ingebrigtsen i Norges Fiskarlag. 

Ingebrigtsen peker på at den nye ministeren har lang politisk fartstid deriblant som ordfører i Lenvik, et område som er sentralt innen fiskeri.

Den nye fiskeriministeren var fra 2011 til 2019 ordfører i Lenvik kommune. Før det var han i tre perioder innvalgt i kommunestyret. Fra i år er han varaordfører i den sammenslåtte Senja kommune.

-Men andre ord er det en erfaren regionalpolitiker med sterk forankring mot vår næring som nå er gitt tillit av statsminister Erna Solberg. Jeg ser frem til å starte opp samarbeidet med vår nye minister og håper vi får anledning til å treffes så snart som mulig, sier Kjell Ingebrigtsen.

Mer om Sivertsen

Før han ble ordfører, var Sivertsen administrerende direktør i Nor-Team Entreprenørforretning på Finnsnes. Han er utdannet bygningsingeniør i Narvik og sivilingeniør i bygningsteknikk fra NTH (nå: NTNU) i Trondheim. Politisk, har han hatt mange verv i Troms- og Finnmark Høyre, og han har vært varamedlem til Stortinget fra 2005-2009.