Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
11.06.2020

Siste dag for Jonassen

35 år i jobben

Steinar Jonassen (65) ble torsdag takket av etter 35 år som ansatt i Nordland Fylkes Fiskarlag. Fiskeriministeren og lederen i Fiskarlaget var to av dem som  takket ham av under en markering i Bodø.

Steinar Jonassen regnes som en av de mest erfarne og kunnskapsrike i norsk fiskerinæring. Han ble ansatt i Nordland i 1985 og har siden 1990 vært daglig leder i fylkesfiskarlaget.

Selv omtaler han denne perioden som både krevende i mange tilfeller, men også en periode med en rivende utvikling.

  • Les også hva han selv sa da han tiltrådte i 1990 i en gjengivelse og faksimile nederst i denne nettsaken.

Høy kapasitet og kvalitet

Lederen i Norges Fiskarlag påpekte i sin hilsen at Steinar Jonassen fikk en ilddåp da han gikk fra sekretær til daglig leder under torskekrisen i 1989/90.

-Jeg har selv hatt gleden av å samarbeide med deg i alle disse årene. Også gjennom 15 år i styret i Nordland og jeg vil gi deg en takk fra oss alle for din høye kapasitet og kvaliteten du alltid har etterstrebet i arbeidet ditt, sa Ingebrigtsen.

Bildetekst: Leder Kjell Ingebrigten og avtroppende daglig leder i Nordland har gjennom mange år hatt et nært samarbeid.Her fotografert av påtroppende daglig leder i Nordland Hans Fredrik Sørdal på kaia i Bodø torsdag ettermiddag.

Lagbygger

Lederen i Fiskarlaget er selv fra Nordland og var selv leder og nestleder gjennom 12 av sine år i styret i fylkesfiskarlaget. Han fremhever også Steinar Jonassens prioriteringer overfor de tillitsvalgte i organisasjonen.

-Du har vært en svært god og viktig mentor for mange av oss som har vært tillitsvalgt i systemet og rett og slett en dyktig læremester i god organisasjonskultur. Jeg vil også trekke frem at du har vært klar på hvor viktig det er med velfungerende og gode årsmøter. Likeledes det ansvaret som lå forut og etter et årsmøte.

Forbilde

Kjell Ingebrigtsen kalte Jonassen et forbilde i organisasjonen og dro frem flere saksområder og egenskaper:

  • Kunnskap om fiskeriene og reguleringer er unik
  • Arealplansaker og strategi
  • Tar ikke ting for gitt i ditt arbeid
  • Omtanken for det enkelte medlem

Bildetekst: F.v. Leder Jan Fredriksen i Nordland Fylkes Fiskarlag, Steinar Jonassen, leder i Norges Fiskarlag Kjell Ingebrigtxsen og påtroppende daglig leder i Nordland Hans Fredrik Sørdal.

Foto: Elisabeth Karlsen, Nordland Fylkes Fiskarlag

Ny daglig leder

Under markeringen ved kontoret i Bodø var det både inviterte gjester, tillitsmenn og media tilstede. Det var også den nye daglige lederen.

Hans Fredrik Sørdal ble formelt ønsket velkommen i ny jobb og Kjell Ingebrigtsen sa at han ser frem til å samarbeide med den tidligere ordføreren fra Lofoten.

36-åringen fra Flakstad var primus motor bak tilstelningen og har de siste ukene fått bistand av Steinar Jonassen i arbeidet med å ta over roret som daglig leder.

Sørdal har de siste 14 årene bodd i Flakstad i Lofoten og er utdannet adjunkt. Han var i perioden 2015-2019 ordfører og har også vært leder av Lofotrådet i to år.

Han har vært nestleder i Nordland Arbeiderparti og vil i forbindelse med at han tiltrer jobben i Nordland Fylkes Fiskarlag gå ut av sitt nåværende verv som styremedlem i fylkespartiet.

Fra historieboken

«Nordlandsfeskar’n» (bildet over) var rundt 1990 et internt organ for Nordland Fylkes Fiskarlag som markerte at Steinar Jonassen tok over som daglig leder etter Jostein Angell.

I intervjuet fremholder han at:

«Fiskerinæringa vil være den bærende næringa på kysten i overskuelig fremtid.»

Han fremholder viktigheten av å arbeide for en samlet organisasjon, og påpeker at: « … fiskerne ikke er tjent med å kjempe på hver sin front.»

Slik sett kan man, i alle fall delvis, si at det er elementer fra 1990 som fremdeles har både høy gyldighet og fredeles også har likhetstrekk.