Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
13.08.2020

Gjennomførte møter

Med smittevernfokus

Sør-Smøla Fiskarlag hadde onsdag medlemsmøte med godt oppmøte og gode smitteverntiltak. Også i Bodø er det holdt fysisk møte den siste uka.

-Møtet på Smøla ble avholdt i henhold til godt smittevern og der var godt oppmøte med 15 av 30 medlemmer, rapporterer daglig leder Ole Morten Sorthe i Møre og Romsdal Fiskarlag.

Sammen med rådgiver Bjørn Kåre Steinnes og styreleder Leif Egil Grytten tok han turen fra regionkontoret i Ålesund for å delta i møtet.

I møtet var man innom både organisasjonssaker og fagsaker. Blant annet ble det drøftet erfaringer og gitt innspill til den pågående høringen: «Høring om rapportering av posisjonsdata for alle fartøy under 15 m, samt noen endringer på fartøy o/15 meter».

Best å møtes

Ole Morten Sorthe melder om godt engasjement og gode tilbakemeldinger og sier det er nyttig, også knyttet til den rådende situasjonen, å få møtes fysisk.

Han sier det blir en annen dynamikk når man kan møtes fysisk og at covid-tilpasningene ikke hemmet meningsflyten.

-Vi fikk gode, sterke og klare ytringer fra engasjerte medlemmer, som vi får tatt med i vårt videre arbeid, forteller Sorthe.

Også i Bodø

Som bildet fra møtet på Smøla viser, så ble det lagt til rette for å kunne holde god avstand og etterleve smittevernregelverket knyttet til covid-19. 

Også i Bodø (bildet nedenfor) ble det i helga holdt medlemsmøte. I Bodø Fiskarlag var det årsmøtet som ble avviklet med ordinære årsmøtesaker og i alt 19 til stede. 

Daglig leder Hans Fredrik Sørdal i Nordland Fylkes Fiskarlag deltok i møtet og melder om gode diskusjoner og at det oppleves nyttig å møtes.

Viktig å møtes

Fra Fiskarlagets side oppfordrer vi til å se muligheten for å tilrettelegge for lokale møtepunkt. Vi tror at det generelt er viktig å møtes lokalt og at det også kan bidra til at vi fanger opp saker som engasjerer lokalt. 

Vi er avhengig av å få formidlet den lokale pulsen oppover i systemet, selv om mange også tar direkte kontakt med det regionale eller sentrale leddet når situasjonen også tilsier at det er nødvendig.

Vi minner samtidig om å ha øye for å tilrettelegge for god avstand i møtelokalet og at man som i Bodø Fiskarlag «holder pusten» og er kjappe når fellesbilder tas slik at man ikke utfordrer mesterregelen.

Årsmøtedeltagere i Bodø                                                                                          Foto: Hans Fredrik Sørdal