Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
29.09.2020

Årsmøte-oppsummering

Nordland

Styret i Nordland Fylkes Fiskarlag landet på en digital løsning når det kom til gjennomføring av årsmøtet for 2020. Dette var en helhetsvurdering, sett opp mot økonomi og faren for nye utbrudd av Covid 19, melder daglig leder i sin oppsummering.

Daglig leder Hans Fredrik Sørdal oppsummerer videre møtet på følgende måte:

Nordland Fylkes Fiskarlag gjennomførte årsmøtet digitalt, og sendte også dette direkte på Facebook slik at de som ikke var delegater kunne ta del i det som ble sagt.

Årsmøtet inneholdt bare lovpålagte saker, dette for en var usikker på hvordan et slikt møte med så mange deltagere ville utspille seg når det kom til lengre fiskeripolitiske diskusjoner.

I etterpåklokskapens navn ser en at det er mulig å gjennomføre slike møter med mange deltagere uten at det skaper store problemer. – Det var viktig å gjennomføre et møte dagen før for å se at teknikken virket og presisere møtereglene for delegatene, sier daglig leder Hans Fredrik Sørdal.

Det var kanskje ikke den beste lyd og bildekvaliteten på streamen på Facebook, men ved neste korsvei vil dette være vesentlig bedre.

– Det var en vanskelig øvelse når både pc og telefon var i bruk under hele møtet og journalister, delegater og andre ønsket å komme i kontakt med meg, men man ser helt klart læringsmomenter som en tar med seg videre, fortsetter Sørdal. 

To æresmedlemmer

Under årsmøtet ble Hilmar Olav Sivertsen og Steinar Jonassen utnevnt til æresmedlemmer i Nordland Fylkes Fiskarlag.

Hilmar Olav har vært og er fortsatt en tillitsmann som står på for fellesskapet og sine medlemmer, han er en tillitsmann som jeg har lært å kjenne både som leder, men også som kollega i styret i Nordland Fylkes Fiskarlag. En tillitsmann med stor T, sier styreleder Jan Fredriksen.

Steinar Jonassen har jobbet ikke mindre enn 35 år i Nordland Fylkes Fiskarlag, han har «overlevd» flere titalls fiskeriministre, han har jobbet tett med veldig mange tillitsmenn, både i styret i Nordland Fylkes Fiskarlag, men også ute i lokallagene. Steinar har vist en kunnskap få kan måle seg med og han blir beskrevet som hel ved av styreleder Jan Fredriksen.

-Jeg likte ikke valget ditt med å ta ut pensjon, men respekterer det og ønsker deg en fin pensjonisttilværelse, nå må jeg nesten stoppe ellers kommer tårene, sa en tydelig rørt Jan Fredriksen.

Valg

Det siste formelle sakspunktet på årets årsmøteagenda var valg.

Jan Fredriksen ble gjenvalgt som leder, Kjell Bjørnar Bakken ble gjenvalg som nestleder, resten av styret ser ut som følger Tommy Dammen, Ørjan Sandnes, Bjørn-Hugo Bendiksen, Jim Patrik Johansen, Remi Skipnes, Gudmund Sture Rognan og Leif Einar Karlsen.

Gjenvalgt styreleder Jan Fredriksen takker for tilliten på vegne av seg selv og hele styret.

-Vi skal jobbe hardt for våre felles interesser i Nordland, en viktig nøkkel for at vi skal lykkes med jobben er at vi hver dag jobber med en enda bedre dialog med medlemmene.