Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
04.01.2021

Svindelforsøk

Falsk faktura

Det er sendt ut en falsk e-post til en rekke fiskere med krav om innbetaling av personlig kontingent til Norges Fiskarlag. Dette er et forsøk på svindel. E-posten er ikke sendt ut fra Fiskarlaget.

Norges Fiskarlag har fått henvendelser fra både medlemmer og andre i næringen som har mottatt kravet om innbetaling. 

E-posten kommer tilsynelatende fra Fiskarlaget og har vår logo og oppsett hentet fra nettsiden vår. Dette gjør at man skal lures til å tro at kravet er sendt ut fra Norges Fiskarlag.

Varsel til medlemmer

Vi valgte i helgen å sende et varsel til alle våre medlemmer, både på tekstmelding og e-post, for å advare mot den falske fakturaen som er sendt til fiskere.

Svindelforsøket er lagt opp slik at betaleren skal lures til å gi fra seg personlig informasjon i form av kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode. 

Vi er ikke kjent med hvor omfattende svindelforsøket er. 

Vi varsler deg 

Vi legger opp til å sende ut den offisielle kontingenten for personmedlemsskap i Norges Fiskarlag i løpet av januar. For at du skal være helt sikker på at den kommer fra oss vil vi varsle våre medlemmer i forkant av utsendelsen av fakturaen. Det vil vi gjøre på samme måte som i helgen, ved at våre medlemmer får både et varsel via sms og en informasjon i det ordinære nyhetsbrevet som sendes ut fra oss til våre medlemmer.

Anmeldes

Rutinemessig vil Fiskarlaget anmelde svindelforsøket. Dette er også noe politiet og finansinstitusjonene generelt oppfordrer om – at alle slike typer svindelforsøk anmeldes. Les mer om dette nedenfor.

Dette skal du se etter

Nettsvindel er en type bedrageri som blir utført ved bruk av internett. Se politiets råd knyttet til dette i denne lenken til politiet.no.