Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
14.10.2021

Blir statssekretær

Vidar Ulriksen

Vidar Ulriksen blir statssekretær for den nye fiskeri- og havministeren. Det er klart etter statsråd torsdag.

Vidar Ulriksen (67) fra Sogn og Fjordane har allerede lang fartstid som statssekretær. Han var statssekretær i seks strake år fra 2005 til 2011, og får nå på nytt tillit i partiet, av påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre.

-Vidar Ulriksen er et utmerket valg som statssekretær for fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Vidar har lang erfaring fra både politikken, forvaltningen og fiskerinæringa, og han er svært kunnskapsrik. Fra Norges Fiskarlag vil vi gratulere Vidar Ulriksen med utnevnelsen, sier generalsekretær Sverre Johansen.

Vidar Ulriksen har siden juni i år vært engasjert av Norges Fiskarlag i forbindelse med forhandlingene om en sammenslåing av fylkeslagene i Sør, Vest, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

-Vi vil takke Vidar for jobben han har gjort i organisasjonsprosessen vår. Vi skulle gjerne hatt med Vidar også i neste fase av arbeidet, der det allerede på kort tid er gjort et omfattende og godt arbeid i forhandlingsutvalget, og vi har et solid grunnlag for de neste stegene.Det er foreløpig ikke tatt stilling til om det vil engasjeres en ny prosessleder i Sør, opplyser Sverre Johansen.

Etter statsråd torsdag formiddag ble det også presisert at  statsråd Bjørnar Selnes Skjæran skal ha ansvaret for fiskeri- og havsaker i Nærings- og fiskeridepartementet, herunder ansvaret for fiskeri- og havbrukspolitikken, sjømatpolitikken og den maritime forsknings- og innovasjonspolitikken. Statsråd Skjæran skal ha ansvaret for underliggende etater og tilknyttede virksomheter på fiskeri- og havbruksområdet.