Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
21.12.2022

Info om MSC

-Ta kontakt med oss

Vi ber nå bedrifter som ønsker å selge lagerført råstoff som MSC-sertifisert fra juni 2023 om å ta kontakt med oss. Dette gjelder kun spesielle tilfeller for enkeltbedrifter på landsiden.

Resertifiseringen av fisket etter torsk og hyse innenfor 12 nm er godt i gang. Prosjektet er i rute og forventes fortsatt fullført i månedsskiftet mai/juni 2023. 

Fiskarlaget har i løpet av høsten fått flere spørsmål om mulighetene for «under assessment» produkter, og har jobbet for å tilrettelegge for at flest mulig aktører på landsiden i Norge kan benytte seg av denne ordningen. 

»Under sertifisering»

MSC har en ordning som tillater at lagerførte produkter landet fra en gitt dato, kan omsettes som MSC-sertifisert fra den dagen sertifikatet er i boks.

Denne datoen har nettopp blitt satt til 01.01.2023.

Premisset for dette er at varelageret må være i «klientgruppens» juridiske eie, opplyser seniorrådgiver Tor Bjørklund Larsen i Norges Fiskarlag.

«Klientgruppen» i denne sertifiseringen vil etter planen være definert som:

-Fiskeflåten (rederier m.fl.)

-Landanlegg som oppfyller følgende to kriterier: 

1) MSC «Chain of Custody» sporbarhetssertifisering. 

2) Listet i Fiskeridirektoratets kjøperregister (lenke)                                                                                            

Fiskarlaget er kjent med at det finnes firmaer på landsiden i Norge som ønsker å benytte «under assessment» ordningen, men som ikke oppfyller de to kriteriene over. 

For disse firmaene vil vi forhåpentligvis kunne gjøre individuelle avtaler hvor de Fiskarlaget lister de som formelle parter i klientgruppen. 

Hvis ditt firma faller inn under denne kategorien, ber Fiskarlaget om at du snarest mulig melder din interesse til seniorrådgiver Tor Bjørklund Larsen på tor@fiskarlaget.no

Du vil senere motta utfyllende informasjon og vilkår per e-post.