Fiskarlaget Nyheter

25-11-2020
Nærings- og fiskeridepartementet har nå sendt ut høring om ny gruppeinndeling i næringen, med bakgrunn i at Stortinget har bestemt at kystflåten skal inndeles etter faktisk lengde, ikke hjemmelslengde. Målet er å gjøre kvotesystemet enklere og mer oversiktlig.
25-11-2020
Hyperspektral kvalitetsanalyse «leser» automatisk kvaliteten til fisken. En ny maskin gjør at man nå slipper å skjære i fisken for å sjekke kvaliteten. Nofima har gjort arbeidet med bakgrunn i en rekke FHF-prosjekt.
24-11-2020
-Politikarane på Stortinget skal ikkje vere i tvil om kva den kanskje viktigaste norske framtidsnæringa meiner om havvind. Dette seier dagleg leiar i Fiskarlaget Vest om eit brev som er send regionale stortingspolitikarar og partiorganisasjonar.
20-11-2020
Bondelagsleder Lars Petter Bartnes tviholder på at det ikke er mulig å bedre markedsadgangen for sjømat ved å åpne opp for litt import av ost. Det skriver Sjømat Norge og Norges Fiskarlag i et felles debattinnlegg i Nationen.
20-11-2020
-De nye læreplanene for fiske og fangst vil sette en standard for kompetansen til fremtidens fiskere, og dette har vært et viktig arbeid for oss. Det sier leder i Norges Fiskarlag Kjell Ingebrigtsen.
19-11-2020
Kartverket er på jakt etter deltagere til en brukerundersøkelse av de nye karttjenestene. De leter etter fiskere med brukererfaring på tjenestene.
18-11-2020
Sjøfartsdirektoratet opplyser at gyldigheten forlenges for alle fartøy- og rederisertifikater samt fartøyinstrukser med forfall før 01.07.2021. Dette er en av flere nye covid-19-meldinger. Se også mer om Fiskarlagets covid-praksis.
18-11-2020
Fiskeridirektoratet åpner nå for notfiske etter sild innenfor fjordlinjen i ytre Lyngen. Åpningen er midlertidig i fisket etter norsk vårgytende sild.

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.