Fiskarlaget Nyheter

12-11-2020
Det digitale verktøyet AIS blir i økende grad brukt som verktøy for å forebygge at vakene til fiskeredskap blir påkjørt og for å gjøre fiskeredskap lettere å finne igjen. Kystverket er bekymret for at bruken går ut over sjøsikkerheten. Det kan nå komme endringer av regelverk som påvirker denne praksisen.
12-11-2020
Fiskarlaget Vest har sett spørsmålstegn ved planlagt testing av ei ny svensk havvindmølletype i Bokn. Fiskarlaget Vest reagerer sterkt på at verken dei eller Fiskeridirektoratet er kontakta om det planlagte anlegget.
11-11-2020
Fiskeridirektoratet ønsker innspill til kartlagte kystnære fiskerdata for Vesterålen og Lødingen og det bes om innspill fra fiskere med kjennskap til området. Gi dine innspill før 1. desember.
11-11-2020
Enova lanserer nå en støtteordning hvor bedrifter innen fiskeri, havbruk og offshore kan få økonomisk støtte for å installere batteri og landstrømsystem i både nye og eksisterende fartøy. Målet er å sette fart på utslippskutt til sjøs. Et eget webinar holdes om ordningen 18.11.
10-11-2020
Regjeringen foreslår 480 millioner kroner til en ny kompensasjonsordning. Ordningen skal dekke noen av utgiftene bedrifter har når utenlandsk arbeidskraft må ha innreisekarantene.
10-11-2020
Båten «Ragnhild Kristine» med tvillingbrødrene Orten fra Aukra i spissen er av Norges Råfisklag kåret til Årets kvalitetsfisker. Båten leverer fisk i verdensklasse, påpekes det i kåringen.
09-11-2020
– Nedgangen i antall fiskere har stoppet, og statusen i yrket har økt, sier leder i Norges Fiskarlag, Kjell Ingebrigtsen til NRK. Kanalen har de siste dagene hatt flere saker med unge som satser på næringen.
06-11-2020
Rekefisker Geir Solhaug og Fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen representerer fiskerne under årets Sjøkartkonferanse. Bli med Geir på reketråling og Kjell i ruskete farvann ved Røst, Værøy og Stø.

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.